De leukste foto's van de australian shepherd

De australian shepherd ( australische herder ) een super leuk ras om te zien en al helemaal om op de foto te zetten, ze passen vaak bij elk seizoen en de kleuren matchen de natuur altijd prachtig! Ik heb de afgelopen jaren veel australian shepherds voor de lens mogen hebben tijdens fotoshoots, in deze blog laat ik jou de mooiste foto’s zien die ik heb gemaakt van de australische herder

Over de australische herder

De Australische herder, ook bekend als de “Aussie”, is een populaire herdershond die bekend staat om zijn intelligentie, behendigheid en loyaliteit. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van dit ras:

Oorsprong:
 Ondanks de naam is de Australische herder eigenlijk niet afkomstig uit Australië, maar uit het Amerikaanse westen, waar het ras werd ontwikkeld om vee te hoeden. De naam is waarschijnlijk afgeleid van de Australische veehouders die betrokken waren bij de ontwikkeling ervan.


Fysieke kenmerken:
 Australische herders zijn middelgrote honden met een gespierd en atletisch lichaam. Ze hebben meestal een dikke vacht die kan variëren in kleur, waaronder zwart, blauw merle, rood en rood merle. Hun ogen zijn vaak opvallend van kleur, en sommige honden hebben zelfs twee verschillende gekleurde ogen, wat bekend staat als heterochromie.


Persoonlijkheid:
 Deze honden staan bekend om hun hoge intelligentie en werkethiek. Ze zijn zeer loyaal aan hun gezin en hechten zich sterk aan hun eigenaren. Vanwege hun herdersinstinct hebben ze vaak een sterke behoefte om te werken of bezig te zijn. Ze gedijen goed bij uitdagingen en hebben een taak nodig om zich tevreden te voelen.


Trainbaarheid:
 Vanwege hun intelligentie zijn Australische herders over het algemeen zeer trainbaar. Ze zijn vaak enthousiaste leerlingen en blinken uit in gehoorzaamheid, behendigheid en gehoorzaamheidswedstrijden. Het is echter belangrijk om consequente en positieve trainingsmethoden te gebruiken, omdat ze gevoelig kunnen zijn voor harde correcties.


Activiteitenniveau:
Deze honden hebben veel energie en vereisen dagelijkse lichaamsbeweging en mentale stimulatie om te voorkomen dat ze zich vervelen of destructief gedrag ontwikkelen. Lange wandelingen, actieve spelsessies en uitdagingen zoals behendigheid of gehoorzaamheidstraining zijn ideaal voor hen.

australian shepherd Honden Fotografie
australian shepherd Honden Fotografie

Morris een super schattige australian shepherd puppy van 12 weken oud

australian shepherd Honden Fotografie

Maussie een mooie tri color australische herder reu

australian shepherd Honden Fotografie

Shadow, een super lieve en mooie hond

australian shepherd Honden Fotografie

Levi, super mooie gekleurde australian shepherd reu

australian shepherd Honden Fotografie

Odin, een super mooie reu met unieke kleuren

DEEL DEZE BLOG POST

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp