De leukste foto's die ik gemaakt heb van de bordercollie

De bordercollie een super mooi ras om te zien en al helemaal om op de foto te zetten, ze kunnen vaak leuke trucjes en luisteren vaak goed naar de baas! Ik heb de afgelopen jaren veel bordercollies voor de lens mogen hebben tijdens fotoshoots, in deze blog laat ik jou de mooiste foto’s zien die ik heb gemaakt van de bordercollie

De Border Collie is een middelgrote, goedgebouwde hond. Zijn vacht kan kort of middellang zijn en is meestal zwart met wit, hoewel andere kleuren ook voorkomen in combinatie met wit (zoals bruin, blauw merle, rood en een driekleurig patroon). Volwassen reuen zijn ongeveer 53 cm hoog, teven zijn iets kleiner. Deze honden wegen tussen de 14 en 20 kg.

De Border Collie staat altijd klaar om te werken. Hij is aandachtig, levendig en alert. Hij heeft een zeer hechte band met zijn baasje en familie, maar als hij niet voldoende kan bewegen is hij geen ideale hond voor gezinnen met erg jonge kinderen. Het zit in zijn natuur om alles wat beweegt te hoeden, waaronder ook kleine kinderen! Als hij niet fysiek en mentaal worden uitgedaagd gaat hij zich vervelen, waardoor hij gedragsproblemen of ongewenst gedrag gaat vertonen, want zijn hersenen zijn altijd actief.

Hoewel de Border Collie pas in 1915 zijn huidige naam kreeg, bestonden ze al in de 18e eeuw. Border Collies werkten honderden jaren met herders in de het grensgebied tussen Schotland en Engeland en werden gefokt voor hun werkvermogen. Sommige Border-fokkers vrezen dat de nadruk die wordt gelegd op hun uiterlijk en schoonheid het ras kan ruïneren en concentreren zich daarom voornamelijk op hun werkkwaliteiten. Er zijn vaak verschillen tussen showhonden en werkhonden.

BEKIJK MIJN MOOISTE FOTO'S VAN DE BORDERCOLLIE

bordercollie hond

DEEL DEZE BLOG POST

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp