beste lenzen voor honden fotografie

Bij het kiezen van de beste lenzen voor hondenfotografie zijn er een aantal factoren om in overweging te nemen, zoals de snelheid van de lens, het diafragma, de brandpuntsafstand en de beeldstabilisatie. Hier zijn enkele aanbevelingen voor verschillende situaties

Prime Lenzen

50mm f/1.8
Voordelen: Dit is een uitstekende portretlens met een groot diafragma, waardoor je een mooie achtergrondonscherpte (bokeh) kunt creëren. Het is ook een relatief betaalbare lens.

Gebruik: Perfect voor portretten van honden en close-up foto’s.

85mm f/1.4:

Voordelen: Deze lens biedt een iets langere brandpuntsafstand, wat ideaal is voor portretten met een zeer mooie bokeh.
Gebruik: Geweldig voor close-up portretten van honden en voor situaties waar je wat meer afstand wilt houden.

 

 

Gemaakt met de Sigma Art 85mm F1.4

Zoom Lenzen

24-70mm f/2.8:

Voordelen: Dit is een veelzijdige lens met een groot diafragma over het hele zoombereik. Het is ideaal voor zowel close-up als wijde shots.

Gebruik: Perfect voor situaties waar je snel moet schakelen tussen verschillende brandpuntsafstanden, zoals bij het fotograferen van actieve honden.

 

70-200mm f/2.8:

Voordelen: Deze lens biedt een lange brandpuntsafstand met een groot diafragma, wat ideaal is voor actiefoto’s en het fotograferen van honden op afstand.

Gebruik: Ideaal voor het vastleggen van honden in beweging, zoals tijdens het spelen of rennen.

honden fotografie

Gemaakt met de Sigma Art 85mm F1.4

Gemaakt met de Sigma Art 35mm F1.4

Een lens die ik aanbeveel

De 135mm F1.8

Een prime-lens van 135 mm kan een uitstekende keuze zijn voor hondenfotografie, vooral als u gedetailleerde portretten en actiefoto’s vanaf een afstand wilt maken. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom een ​​135 mm-lens geschikt is voor dit soort fotografie:

Voordelen van een 135 mm prime-lens voor hondenfotografie
Compressie en achtergrondvervaging (Bokeh):

De brandpuntsafstand van 135 mm biedt een flatterend compressie-effect, waardoor de achtergrond dichterbij en vager lijkt, wat uitstekend is om de hond van de achtergrond te isoleren.
Afstand:

Met deze lens kunt u een comfortabele afstand tot de hond behouden, wat vooral handig is om natuurlijk gedrag vast te leggen zonder het dier te storen of te laten schrikken.
Scherpte en detail:

Prime-lenzen staan ​​bekend om hun scherpte, en een 135 mm-lens kan fijne details vastleggen, waardoor deze ideaal is voor gedetailleerde portretten van honden.
Brede opening:

Veel 135 mm-lenzen worden geleverd met een groot diafragma (bijvoorbeeld f/2 of f/1.8), waardoor uitstekende prestaties bij weinig licht en een prachtige achtergrondonscherpte mogelijk zijn.


Aanbevolen 135 mm lenzen


Canon
Canon EF 135mm f/2L USM:
Pluspunten: Bekend om zijn scherpte, snelle autofocus en uitstekende bouwkwaliteit. Het f/2-diafragma zorgt voor geweldige prestaties bij weinig licht en bokeh.
Gebruik: Ideaal voor zowel portretten als actiefoto’s vanaf een afstand.


Nikon
Nikon AF-S 135mm f/2D DC Nikkor:
Voordelen: Bekend om zijn onscherptecontrolefunctie, waarmee fotografen de mate van achtergrondonscherpte kunnen aanpassen. Het is scherp en produceert een uitstekende bokeh.
Gebruik: Ideaal voor creatieve portretten met aanpasbare achtergrondvervaging.


Sony
Sony FE 135 mm f/1.8GM:
Voordelen: Deze lens maakt deel uit van de G Master-serie van Sony en biedt uitzonderlijke scherpte, bokeh en bouwkwaliteit. Het diafragma van f/1.8 zorgt voor uitstekende prestaties bij weinig licht.
Gebruik: Perfect voor zowel gedetailleerde portretten als het vastleggen van actie met een geringe scherptediepte.

 


Tips voor het gebruik van een 135 mm-lens bij hondenfotografie


Focus op de ogen: De ogen vormen het middelpunt van elk portret. Zorg ervoor dat ze scherp en goed verlicht zijn.


Gebruik continue autofocus: Honden kunnen onvoorspelbaar zijn. Het gebruik van continue autofocus (AI Servo voor Canon, AF-C voor Nikon) helpt bewegende onderwerpen scherp te houden.


Maak opnamen met een groot diafragma: Profiteer van het grote diafragma om een ​​geringe scherptediepte te creëren, waardoor uw onderwerp opvalt tegen een onscherpe achtergrond.
Denk aan de achtergrond: Met het compressie-effect kunnen achtergronden prominenter worden. Kies uw achtergrond zorgvuldig om uw compositie te verbeteren.


Houd afstand: met de 135 mm-lens kunt u vanaf een afstand fotograferen, wat handig is voor het vastleggen van openhartige momenten en natuurlijk gedrag zonder opdringerig te zijn.

Gemaakt met de Sigma Art 135mm F1.8

honden fotografie

Gemaakt met de Sigma Art 135mm F1.8

DEEL DEZE BLOG POST

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp